top of page
Zoeken

Vlees.NU verandert naam in Versinga

  • Foto van schrijver: Versinga
    Versinga
  • 1 dag geleden
  • 2 minuten om te lezen

Wolvega, 15 oktober 2025 – Vleesverwerker Vlees.NU voert een naamswijziging door en gaat vanaf nu verder onder de naam Versinga. Waarnemend burgemeester Van der Graaf van Weststellingwerf onthulde de nieuwe bedrijfsnaam en de huisstijl tijdens een feestelijke ceremonie op maandag 13 oktober.


Feestelijke onthulling door waarnemend Burgemeester van der Graaf
Feestelijke onthulling door waarnemend Burgemeester van der Graaf

De nieuwe merknaam is een samentrekking van ā€˜Vers’ en ā€˜Wolvega’ en verwijst naar de locatie van het bedrijf en het dagverse karakter van het assortiment. De wijziging past bij de herpositionering die is ingezet sinds de overname van het bedrijf in 2024.


Het bedrijf opereerde eerder onder de naam Vlees van Wolvega en werd in juni 2024 overgenomen door Frievar Invest en ondernemer August de Jong. Sindsdien is gewerkt aan schaalvergroting, procesoptimalisatie en verdere integratie in de Frievar-keten. Die ontwikkelingen vormden de aanleiding voor een nieuwe merknaam en huisstijl.


ā€œDe naamswijziging markeert een nieuwe fase,ā€ aldus John Lorist, directeur van Frievar. ā€œDe organisatie heeft in korte tijd veel stappen gezet in het stroomlijnen van processen, verbreden van het assortiment en verbeteren van de logistieke structuur.ā€


ā€œMet deze naam wordt de verbinding gelegd tussen locatie, versheid en herkomst,ā€ zegt mede-eigenaar August de Jong. ā€œHet biedt ruimte voor uitbreiding en sluit aan bij het type klant dat we bedienen.ā€


Drie kernwaarden: mesvaardig, dagvers, oorspronkelijk

De herpositionering van het bedrijf wordt in de communicatie naar buiten onderbouwd met drie kernbegrippen: mesvaardig, dagvers en oorspronkelijk. Elk van deze termen verwijst naar een specifiek aspect van de bedrijfsvoering.


  • MesvaardigĀ staat voor het ambachtelijke karakter van de vleesverwerking. In het verwerkingsbedrijf in Wolvega worden vleesdelen op maat gesneden voor een breed klantenbestand in de slagersbranche, horeca en foodservice. Daarbij ligt de nadruk op precisie, vakkennis en aandacht voor detail. Het bedrijf beschikt over certificeringen als FSSC 22000 en werkt met producten voorzien van het Beter Leven-keurmerk.

  • DagversĀ verwijst naar het distributiemodel. Versinga levert vleesproducten dagelijks en beschikt over een fijnmazig netwerk. Daarbij wordt gewerkt vanuit een modern ingericht verwerkings- en distributiecentrum. De naamkeuze weerspiegelt deze focus op snelheid en actualiteit: dagelijks vers vlees in een assortimentsbreedte die aansluit op de wensen van slagers en horeca.

  • OorspronkelijkĀ legt de verbinding met de herkomst van het vlees. Versinga verwerkt onder meer vlees uit gesloten ketens, zoals het Gaasterlander Kruidenvarken uit de Frievar-keten. Daarbij is er aandacht voor regionale productie, herleidbaarheid en langdurige samenwerking met veehouders en ketenpartners. De term verwijst tevens naar het nuchtere karakter van het bedrijf en de Friese wortels.


ā€œDeze drie begrippen vatten samen waar we staan,ā€ aldus De Jong. ā€œZe helpen om onze werkwijze eenduidig te verwoorden richting klanten, partners en medewerkers.ā€


Over Versinga

Versinga is gevestigd in Wolvega en levert dagvers vlees van varken, rund, kip en kalf aan slagers, horeca en foodservice. Het bedrijf maakt deel uit van de Frievar-keten, bekend van onder andere het merk Gaasterlander Kruidenvarken. Versinga is gecertificeerd volgends FSSC 22000,

Opmerkingen


Zeeweegbree 5
8472 BD Wolvega


info@versinga.nl

0561-614092
www.versinga.nl

Kvk: 81511183

Het bedrijf is geregistreerd onder EG-nummer NL 693

©Versinga Alle rechten voorbehouden

Openingstjjden.

Maandag:    05.00 - 15.00 uur

Dinsdag:       05.00 - 15.00 uur

Woensdag:  05.00 - 15.00 uur

Donderdag: 05.00 - 15.00 uur

Vrijdag:         05.00 - 15.00 uur

Zaterdag:     Gesloten

Zondag:        Gesloten

​

  • Facebook
Versinga
bottom of page